Who is the Owner of YouTube and which country is YouTube company?

 Nowadays everyone uses YouTube in daily life, whether it is only for education, entertainment, watching sports, but everyone watches YouTube videos today, All types of videos are available on YouTube, today according to you, what you want to watch, you have to search on YouTube, you will get many results, you can learn many things sitting at home with the help of YouTube for free.

You use YouTube, but there are many people who have no idea about YouTube's owner angle, so today in this post, YouTube is the owner angle and we are going to know about which country YouTube is a company, if If you do not know who is the owner of YouTube, then please read this post till the end.

Who Owns YouTube? 

YouTube was started in 2005, then YouTube's owner Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim is the owner of YouTube and Google bought YouTube in 2006, then YouTube works for Google, Google bought YouTube in 2006 for 1.6 billion dollars. 

In Simple Language YouTube Owner- Google

Who is the Owner of YouTube and which country is YouTube company,General, Owner of YouTube, YouTube Owner, Google
Owner of YouTube 

Even though YouTube is owned by Google, YouTube is created by Chad Hurley, Jawed Karim, and Steve Chen.

YouTube is a very big company, where many videos are uploaded every second, you can earn good money with the help of YouTube, for that, you have to upload videos by becoming a channel on YouTube.

Question Their Answers 

You will have many questions in your mind related to YouTube and I know the answers to those questions, you must know all the answers related to your questions.

Q1) Which country's company is YouTube?

Ans- The people who started YouTube were from America and later it was bought by Google, so YouTube is an American company.

Q2) Where is the Headquarters of YouTube?

Ans- YouTube is headquartered in California, USA. 

Q3) Who is the owner of YouTube? 

Ans- YouTube's owner is Larry Pegg, Sergey Brin, the owner of Google.

Q4) When was YouTube Founded? 

Ans- YouTube is a video streaming platform and was founded in the US in 2005.

Q5) Who is the CEO of YouTube?

Ans- The CEO of YouTube is Susan Wojcicki since 2014.

Q6) What is YouTube net worth?

Ans- YouTube's net worth was 19.7 billion in 2020. 

Q7) How many Channels are there on YouTube?

Ans- There are more than 37 million YouTube Channels on YouTube.

Q8) Which is the longest video on YouTube?

Ans- The longest video on YouTube was uploaded by Jonathan Harchik and its time period is 571 hours, 1 minute, 41 seconds.

Q9) YouTube Channel with most Subscribers?

Ans- Top 5 Most Subscribers Channels List Below 

Rank Channel Name Subscribers
1 T-Series 200 Million
2 Cocomelon- Nursery Rhymes 123 Million
3 SET India 121 Million
4 PewDiePie 110 Million
5 Kids Diana Show 86 Million

Q10) Who put the first video on YouTube and When?

Ans- The first video on YouTube was posted by YouTube's founder Jawed Karim on 23 April 2005 and this video is still watched today, And the name of this first youtube video was "Me at the zoo".

So these were some questions related to YouTube and the correct answers to those questions, I hope this post must have been important for you, you share this post.

Stay Updated 

Home Page 

Join via Facebook Page 

Join via Instagram Page 

Aiden

Hello I am the creator of this blog and Blogging, SEO, Movies and web series, technical info in this blog. And apart from this, I publish articles in many topics, if I tell about myself, then I like writing, reading and watching movies, web series very much.

Previous Post Next Post